Tilbage

Håndkøbsmedicin – hvad er det?

Håndkøbslægemidler kan købes uden at lægen har ordineret produktet på recept. Det betyder dog ikke at håndkøbsmedicin ikke er ufarligt – tværtimod. Al medicin skal tages med forsigtighed efter anvisning fra sundhedsfaglige eller efter anvisningen på pakningen. Oftest får man ikke større virkning ved at tage mere af medicinen som anbefalet. Men får derimod flere bivirkninger. Man skal også altid være meget opmærksom på hvilken aldersgruppe man må anvende præparatet til. Mange typer af medicin må nemlig ikke anvendes til yngre børn.
Lægemiddelstyrelsen har vurderet at der nogle typer af håndkøbslægemidler, som kun må forhandles til personer over 18 år. Dette gælder ved blandt andet smertestillende.
Nogle typer af håndkøbsmedicin kan købes andre steder som på apoteket. Det kan være hos dit lokale supermarked, på tanken eller i fx Matas. Her er der lidt andre regler for salg af håndkøbslægemidler, da der ikke er apoteksuddannet personale til stede, som kan rådgive dig om anvendelsen af produkterne. Det betyder at man disse steder kun må købe en enkelt pakning af hver type lægemiddel. Derudover er pakningerne også ofte mindre, som de man kan købe på apoteket.  

Juni 2021 DinApoteker.dk
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.