Tilbage

Hund i bilen

Det er hyggeligt at tage din hund med i bilen, og det er meget du kan gøre, for at give din hund den bedst oplevelse.

Køresyge

Det er ikke altid sjovt at køre i bil, især ikke hvis man som hund bliver køresyg. Hvis hunden bliver køresyg bliver den urolig, savler og kaster op. Tal med dyrlægen, hvis det er et problem.

Forebyggelse af køresyge

Du kan faste hunden op til en længere rejse, men husk at den altid skal have fri adgang til rent vand. Hunde skal vænnes til at køre i bil fra de er helt små, først på kortere ture og dernæst på gradvist længere ture.

Hvis hunden har store problemer med køresyge, kan du spørge dyrlægen til råds om træning og evt. medicinering.​​​​​​​


Hund i en varm bil:

Du må ALDRIG efterlade din hund i bilen i længere tid, heller ikke med vinduet åbent!

Temperaturen udenfor og inde i bilen ændres hurtigt, og det kan gøre bilen til en dødsfælde.

Da hunde ikke sveder, puster de i stedet for at forsøge at sænke deres kropstemperatur. Men når de puster, mister de natuligtvis væske sammen med udåndingsluften.

Ved hedeslag/solstik

Hvis du mistænker din hund for at være ved at udvikle hedeslag, skal du forsøge at køle den ned ved at bruse den med lunkent vand.

Du kan også nedkøle den ved at dække den med våde og kolde klude. Giv hunden får rigeligt med køligt vand at drikke.

Akut hedeslag kræver dyrlægehjælp øjeblikkeligt!

Det tager kun mellem 30 og 50 minutter ved 49 grader før hunden er i livsfare. Og luften inde i en bil, kan på en sommerdag let nå langt over 49 grader.

Nedkøling

Har hunden har været udsat for kraftig nedkøling f.eks. ved at svømme i koldt vand, kan den let få følgesygdomme som f.eks. lungebetændelse.

Har din hund været længe i koldt vand og er blevet nedkølet, bør du tørre den og pakke den ind i flere lag af tæpper eller håndklæder. Ligesom ved mennesker er det vigtigt, at hunden varmes langsomt op igen efter at have været udsat for kraftig nedkøling.


DinApoteker.dk juni 2021

Relaterede artikler:

At få en hvalp og blive hundeejer lidt ligesom at blive forælder og få en baby. Blandt andet fordi man ikke altid forstår, hvad det nye familiemedlem prøver at give udtryk for, og fordi man ikke rigtigt ved hvad man skal gøre eller omvendt ikke skal gøre.
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.