Tilbage

Rart at vide om din medicin

Vi har samlet en række spørgsmål, som vi gerne uddyber, hvis du skal tilat tage en ny medicin. Du er altid velkommen til at spørge på dit lokaleapotek, eller du kan benytte chatten her på DinApoteker.dkBrug os - det er derfor vi er der!og så koster det ikke noget

Hvad er navnet på det aktive stof?

Det er rart at vide, selv om det ofte er nogle meget specielle og sværenavne de ofte kemiske forbindelser har. Men det er betryggende for digat vide, hvad indsholdsstoffet er, da apoteket efter gældende lov skaludlevere tilsvarende medicin, der måske har et andet navn, hvis ikkelægen har modsat sig det, eller du ikke ønsker at modtage kopivaren.

Hvilken lidelse ligger til grund for lægens behandling?

Som regel ligger årsagen ligefor, men mange gange er det nødvendigt ligeat danne sig et overblik.

Hvordan virker medicinen?

Det er altid med til at give en god forståelse forlægemiddelanvendelsen, når man ved præcis hvad medicinen gør vedkroppen. Det er også altid med til at skabe tryghed, når man harrealistiske forventninger til hvilke mål, man kan tillade sig at havetil enhver lægemiddelbehandling.

Hvor lang tid går der, til medicinen virker?

Ofte helbreder medicin ikke, men virkningen er ofte en normaliseringeller en lindring af en lidelse eller et symptom. Mange mærker ikke etforhøjet blodtryk, men det er usundt for hjertet, blodkredsløbet og helekroppe, hvis ikke det behandles. Derfor er det vigtigt, og særligt hvisman ikke kan mærke effekten, at man bruger medicinen som den ertiltænkt.

Hvor meget skal jeg tage - og på hvilken tid af dagen?

Den oplysning står oftest på etiketten, men der kan være fordele ved attage medicinen på bestemte tidspunkter, til maden eller udenfor måltideretc.

Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer en dosis?

Det kan ske for selv den bedste, at en dosis smutter. Men hvordan manretter op på det, er der enorm forskel på, afhængig af, hvilken medicin,der er tale om.

Kan jeg bare undlade at tage medicinen eller kan jeg selv justere dosis?

Også dette afhænger meget af hvilken medicin, der er tale om. Der eringen faste regler herfor.

Er der nogle bivirkninger, jeg bør kende til? og hvordan skal jegreagere på bivirkninger?

Der er jo oftest bivirkninger, når der også er en virkning. Og de ermest behagelige, når man kender dem på forhånd. Meget ofte erbivirkninger forbigående, andre kan undgåes hvis man tagerforholdsregler. Nogle "må man desværre bare leve med" - og enkeltegange, må man opsøge lægen i håb om at der er en tilsvarende medicin,der ikke har samme bivirkningsprofil.

Er der særlige forholdsregler ved netop min medicin?

Det kan der sagtens være, og så er det jo bekvemt at kende til...

Må jeg anvende min medicin sammen med min anden medicin, minhåndkøbsmedicin, mine vitaminer, mineraelr og kosttilskud, og hvad medmin mad?

Det afhænger helt af hvad du tager - og hvad du bruger sideløbende.Spørg os endelig - vi er sat i verden for at hjælpe dig!


DinApoteker.dk  November 2020

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.