Tilbage

Hygiejneprodukter i intimområdetUndgå gener og kløe i underlivet

Der kan være mange grunde til irritation i intimområdet, og stort set alle kvinder vil opleve gener i løbet af deres liv. Det kan være gener som kløe, øget eller ændret udflåd samt tørhed i skeden. Disse gener skyldes enten bakteriel ubalance, skedesvamp, urinvejsinfektioner eller overgangsalderen. Almindelige årsager til disse underlivsgener kan være medicin, hormonforstyrrelser, nedsat immunforsvar, højt sukkerindtag, uhensigtsmæssig brug af hygiejneprodukter samt tætsiddende eller syntetisk tøj.
Gode råd til at undgå gener i intimområdet er blandt andet at undgå overdrevet og hyppig vask. Det bedste man kan vaske intimområdet med at varmt vand, men hvis man ønsker en sæbe, er det vigtig at finde en beregnet til intim brug.
På apoteket finder du en række forskellige intime vaske produkter som er parfumefri samtidig med at de er tilpasset pH-værdien i underlivet. Flere af dem indeholder også mælkesyre, som virker pH-regulerende på den naturlige balance i intimområdet og mindsker risikoen for udtørring og irritation.
Derudover er det en god ide at undgå tætsiddende samt syntetisk tøj – dette gælder også for trusser. Brug gerne tusser i bomuld, da det tillader huden at ånde.

Undgå gener som følge af menstruation

Når det gælder hygiejnebind, trusseindlæg og tamponer så gælder det om at bruge nogle uden parfume og som ikke er bleget med klor. På apoteket finder på trusseindlæg uden parfume.
Når man bruger hygiejneprodukter til menstruation, er det vigtig at man husker at skifte dem hyppigt. Tamponer bør skiftes hver 3. til 4. time, og derfor er det en god ide at anvende hygiejnebind om natten, hvis du ikke ønsker at stå op og skifte din tampon. Hygiejnebindene bør gerne skiftes lige så ofte som tamponerne. På denne måde sikre du og også ikke at bløde igennem og slipper for lugtgener.
Et alternativt til ovenstående menstruationsprodukter er en menstruationskop, som er en lille gummibeholder der opsamler menstruationsblodet.
Ligeledes finder du en masse produkter på apoteket hvis du døjer med inkontinens. Her er der et udvalg af vaskecremer samt bleer og bind.
Bleer og hygiejnebindene er designet af et blødt elastisk stof samtidig med de er åndbare. De har alle ”Odour Control”, der reducerer udviklingen af lugt. Heriblandt findes der også et udvalg af vaskecremer udviklet til folk der døjer med inkontinens. Disse cremer og sæber fjerner urinsyren fra huden, genopbygger og beskytter den sarte og skrøbelige hud.
Hvis man har problemer med vaginaltørhed, findes der også en række produkter til at afhjælpe det problem. Du finder flere produkter som har til formål at genopbygge fugtniveauet i vagina, forebygge ubehagelig irritation og kløe, genopretter den naturlige pH-balance samt lindre smerter og brændende fornemmelser i intimområdet.
Det er en helt naturlig ting at opleve gener i intimområdet, uanset problemet er der oftest hjælp af hente. Tøv ikke med at henvende dig til personalet på apoteket, hvis du oplever nogle ting som ikke plejer at være der.
Er du i tvivl, så kig ind på dit lokale apotek – eller kontakt os anonymt på chatten her på DinApoteker.dk.
Produkter vi anbefaler:
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.