Tilbage

Intimbarbering - Sådan undgår man røde knopper

Et typisk problem mange ofte oplever ved intimbarbering er røde knopper som kan være kløende. Det i sig selv kan være ubehageligt og irriterende, men for mange kan det også være hæmmende, hvis de ønsker at tage på stranden eller i svømmehallen i badetøj, når de røde knopper er synlige.
På apoteket er der hjælp at hente til dette problem, hvor der findes et udvalg af forskellige produkter til intimbarbering. Her finder du et stort udvalg af barberblade, intimvaskesæber, barberskum samt cremer til efter barberingen.

Hvordan undgår jeg de røde knopper?

Efter barbering er huden ekstra sårbar og derfor meget modtagelig overfor bakterier. De røde knopper opstår fordi bakterierne trænger ned i de åbne hudporer. Derfor er det vigtig at holde området rent både inden man barberer og efter man har barberet sig.
Et godt tip er derfor at bruge en god intimvask til at vaske intimområdet med inden man begynder på barberingen. Herved sikre man sig at de bakterier som kunne være til stede, bliver vasket væk. Derudover er det vigtig at huden er varmet godt op med varmt vand inden man starter sin barbering. Dette gør at huden og hårene er bløde og mere medgørlig inden barberingen.
Når du skal til at barbere dig, er det også vigtig at du holder din barberskaber for dig selv, og ikke deler den med andre. Grunden til dette er, at vi har forskellig bakterieflora på huden, og hvis man deler sin barberskraber med andre, kan man risikere at få fremmede bakterier ned i hårsækkene, hvilket kan øge risikoen for at få røde knopper.
Desuden er det også vigtigt at barberbladene altid er skarpe og rene inden du bruger dem, da en sløv og beskidt barberskraber kan bevirke de røde knopper, men også andre ubehagelige ting som indgroede hår, betændelse og rive hul på huden, så det bløder.
Det anbefales at man skifter sin barberskraber efter man har brugt den imellem 5 og 7 gange, for at sikre en ren og glat barbering. Derudover er det ikke godt at lade sin barberskraber ligge inde i bruseren, da den konstant bliver udsat for fugt, og derved hurtigere vil ruste samt blive udsat for mange bakterier.
Hvis man ønsker at gå den sikre vej med sin intime barbering, skal man barbere med hårenes retning, især hvis du har irriteret eller følsom hud. Hvis du ønsker en tættere barbering, kan du efter at have barberet med hårenes retning, gentage processen og barbere mod hårenes retning. Dog er sandsynligheden for at få irriteret hud større, når man barberer mod hårenes retning.
Skyl barberbladet jævnligt under barberingen, og tør den godt af efter brug, så den er ren og tør til næste gang.
En ting som mange glemmer, er ofte plejen efter barberingen, og den er ikke mindst lige så vigtig, da huden herefter er ekstra sart. Derfor er det god ide at bruge en god intimpleje beregnet til efter barbering. Disse cremer er designet til at holde hårsækkene rene og sikre at huden forbliver glat samtidig med at de giver masser af fugt. Selvom produkter med parfume dufter dejligt, kan det være en fordel at vælge nogle produkter som er parfumefri og alkoholfri, da det kan være skrap for den sårbare hud at få påført disse stoffer.
Er du i tvivl, så kig ind på dit lokale apotek – eller kontakt os på chatten her på DinApoteker.dk

DinApoteker.dk Januar 2023

Produkter vi anbefaler til intimbarbering:

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.