Tilbage

Min hund bløder! Hvad gør jegDet er helt normalt, at hunde gerne vil slås. Dette kan resultere i mere eller mindre alvorlige bidsår. Hvis din hund har været i slagsmål, skal du undersøge den grundigt.
Knækkede kløer opdager du ofte ved at se at der er blodspor på gulvet. Skader på kløerne forekommer ofte og en hyppig årsag er, at kløerne er for lange og hænger fast i noget. Sørg derfor for at klippe kløer med jævne mellemrum, så de holdes korte. Knækkede kløer er normalt ikke et akut tilfælde, men du bør kontakte dyrlægen, hvis de generer meget.
Blodige potespor på gulvet? Så har din hund sandsynligvis været ude for en af de hyppigste skader, som rammer hunde, nemlig simple snitsår, hvor poterne har trådt på noget skarpt.​​​​​​​
Hvis blødningen er meget kraftig, kan det dreje sig om en blødning fra en arterie eller en vene, og i disse tilfælde skal dyrlægen altid kontaktes straks. Læg evt. en trykforbinding før du kører afsted med hunden.

Hurtig hjælp

Rengør og undersøg såret
Hvis der er grus, jord eller snavs i såret, bør dette skylles væk med rent vand eller en saltvandsopløsning. Brug ikke desinfektionsmidler eller salve i friske sår. Hvis såret er stort, kan det være, at det skal syes. Kontakt dyrlægen for at få en bedømmelse.
Blødning bør stoppes. Hvis blødningen er meget kraftig eller pulserende skal du altid opsøge en dyrlæge. Derfor bør det undersøges af en dyrlæge. I nogle tilfælde skal der behandles med antibiotika og sjældent er der behov for at der lægges dræn.


Faktabox

Ved snitsår:
  1. Vask grundigt med vand for at fjerne grus og snavs
  2. Tjek om såret er så stort, at du mener det bør syes. Er du i tvivl da kontakt din dyrlæge.
  3. Læg en kompressionsforbinding, hvis det bløder kraftigt.
  4. Hold om muligt hunden i ro. Lavere aktivitet hjælper med til at stoppe blødningen hurtigere.
  5. Kontakt dyrlægen, hvis du ikke kan stoppe blødningen eller det er så stort eller dybt, at det skal syes.


​​​​​​​DinApoteker.dk Juni 2021

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.