Tilbage

Pakkeliste til rejser og ferier til vinter

Pakkeliste til vinter rejse og ferie

Få styr på sikkerheden, når du rejser om vinteren

En ferie om vinteren, fx efterårsferie, juleferie eller vinterferie, er et frisk pust i den mørke tid på året. Mange længes efter dels at komme ud i den friske luft, og finder skiene frem. Andre sætter pris på hyggen i et godt opvarmet sommerhus foran brændeovnen med en god bog.

Uanset hvor vinterferien skal holdes, skal der pakkes det helt rigtige. Hvis du er bange for at glemme noget, har vi lavet en liste over de vigtigste ting fra apoteket.

Smertestillede midler:

Hovedpine, menstruationssmerter, småskader - der kan være mange grunde til, at du har brug for smertestillende, så det er en god idé at have det med på turen.

Bemærk at mange oplever hovedpine på skiferien – og det er ikke kun grundet afsterski, men den tynde luft i højderne medvirker at mange får hovedpine.

Ved muskel og ledsmerter er en smertegel næsten et ”must”.

Solcreme:

Går vinterferien sydpå på ski, er det vigtigt at have en god solcreme med. Vælg en vandfast solprodukt, så du er sikker på, at den sidder også når du får sne i ansigtet. Vi har særligt udviklede solprodukter, der er udviklet til sport.

Mange medbringer en solstift, der er små og derfor let at have med på pisterne. I fjeldet og når solen står højt, er solindexet højt som på en flot sommerdag.

Førstehjælpskasse:

Det er godt at have ”lidt af hvert med”, når uheldet er ude. I en førstehjælpskasse er de remedier, du har behov for når du skal behandle mindre skader på turen, uanset om det er sår, der skal renses, dækkes med plaster eller forbinding.  Ligeledes plaster til at lindre vabler og skavsår, når skistøvlerne eller vandrestøvlerne ikke passer perfekt.

Du finder førstehjælpspakker, som næsten intet fylder og som er lette at medbringe. Klik her for udvalget

Rejsestrømper:

Ved lange fly- eller køreture kan du opleve, at dine ben og fødder hæver, og det giver en tung og ubehagelig følelse, når du går. Kompressionsstrømper øger blodcirkulationen og modvirker hævelse. Køb flystrømper her.

Håndsprit:

Det er godt at have en håndsprit ved hånden, når du er på farten. Den lille alcogel fra Apotekets er effektiv og passer i håndtasken eller lommen.

Støttebind:

Forstuver du foden eller forvrider håndleddet, er det godt at have et støttebind. Med et elastisk støttebind, kan du klare de fleste små muskelskader – evt i kombination med en smertelindrende gel. Se vores udvalg her.

Tag apoteket med:

Du kan få mange af dagligdagens nødvendigheder i praktiske rejsestørrelser. De passer i håndbagagen. Se vores udvalg her.


DinApoteker.dk januar 2023

Produkter vi anbefaler:

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.