Tilbage

Sådan plejer du din hunds pels

Velplejet hundepels - sådan gør du

Hvordan vænner man sin hund til at få plejet pelsen?

I forbindelse med valg af hunderace, er det vigtigt at have in mente, at nogle racer kræver meget mere pelspleje end andre.
Du kan med fordel allerede mens hvalpen er helt lille vænne den til at der skal "nusses og pusles" med pelsen. Det vil gøre det lettere at få ro til at ordne pelsen også når den bliver ældre.
Jeg synes det er vigtigt også at lære den, at den nogle gange skal stå på et bord.
Det gør det lettere senere, når den skal have trimmet, børstet og måske vasket pensen - ligesom det gør det mindre uvant og giver en mindre urolig hund, når den skal undersøges, vaccineres mv hos dyrlægen på dyreklinikken.
Har du valgt en hunderace, der fælder kraftigt, kan du også fra den er hvalp vænne den til lyden og fornemmelsen af at blive støvsuget.
Det er kolossalt, hvor meget din hund fælder mindre, hvis du jævnligt støvsuger den.
Hvis du leger det ind, kan det være behageligt adspredelse for hunden. Og det gør rengøring af hjemmet en hel del lettere.
Til den daglige pelspleje er det nødvendigt at anskaffe forskellige redskaber. Redskaberne skal naturligtvis tilpasses hundehårene.
Du kan hos dyrehandelen finde bl.a. børster med stålpigge, kamme i forskellige udformninger og deciderede karte, der er effektive til pelspleje.
Du ser let på hunden, hvornår det er tid til at besøge hundetrimmeren. Har hunden pelsproblemer, kan et besøg hos hundeklipperen være nødvendigt lidt hyppigere, end man normalt.

Er hunden blevet beskidt? Sådan plejers den:

Er hunden blevet beskidt eller har rulletsig i noget ulækkert, kan det være nødvendigt at vaske hunden.
Mange hunde ruller sig i døde fugle, døde dyr, ekskrementer fra andre hunde eller andet mindre vellugtende.
Så er en af vore gode hundeshampoo være pã sin plads.

Husk at skylle hundens pels grundigt med vand efter vask. Og hvis du har vænnet hunden til at blive tørret enten med et gammelt håndklæde eller måske endda med en elektrisk hårtørrer, kan de nogle gange nyde det!

  • Du bør mindst een gang om ugen børste hundens pels godt og grundigt igennem.
  • Finder du totter af hår, bør disse redes ud. Det kan af og til gøres lettere, hvis du anvender en balsam efter hårvask. Så har hårene ikke samme tendens til at filtre.
  • Finder du udslet, rødmen og irritation  i huden i forbindelse med pelsplejen, bør du kontakte trimmeren eller dyrlægen for at høre, hvad du med fordel kan gøre.
Er du i tvivl, eller kan du ikke finde, hvad du søger, da kom forbi dit lokale apotek, eller kontakt os på DinApoteker.dk på chatten


DinApoteker.dk December 2022


Produkter vi anbefaler til pleje af hundens pels:


chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.