Tilbage
Sådan undgår du vabler, når du løber

Behandling af vabler og gnavsår - de gode råd

Mange kender den behagelige følelse af et par nye sko. En ting er den umiddelbare glæde – en anden er det, der kan følge efter. Nemlig vabler. De pibler frem med smerter og ubehag på vores hud når der er øget friktion over længere tid. I starten blot en lille væskefyldt blære, senere er også smerte forbundet med at have en vabel.
Kan man undgå at få vabler?
Det føles næppe smart – men de nye sko kan man prøve at gå lidt til med 2 tynde bomuldsstrømper ovenpå hinanden. Og start med kort tid. Det er lettere, hvis det er nye fodboldstøvler eller løbesko, når man f.eks. kan løbe en kort tur i dem. Alternativt er muligheden at bruge et de gode produkter på DinApoteker.dk – som f.eks. en stift til at smøre på området, som nedsætter gnidningsmodstanden eller et plaster som aflaster trykket.
Når vablen ER  kommet, er det vigtigt at området holdes rent. Vask med lunkent vand og enten et vaskeprodukt eller sæbe. Efter afvaskning aftørres huden godt, hvorefter der påsættes et vabelplaster over vablen. Huden er nu godt beskyttet så den kan hele op igen og samtidig opnås lindring og trykaflastning. De fleste moderne vabelplastre kan ved korrekt påsætning sidde i op mod en uge, hvilket giver rigelig tid til, at vævet heler godt op igen.
Du kan se sortiment og udvalg på DinApoteker.dk her.

DinApoteker.dk August 2020
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.