Tilbage
Du handler her: København Linde Apotek - Skift apotek
Dine recepter
0
Din kurv
Din kurv er tom.


Hvorfor er D-vitamin og kalk så vigtigt?

Tilhører du de 25% af befolkningen, som drikker mindre end et glas mælk om dagen? Så kan du måske mangle kalk. Her kan du læse mere om, hvordan du forebygger kalkmangel, så du kan holde dine knogler sunde gennem hele livet

Knoglerne har brug for kalk - hele livet
Ved at følge de officielle kostråd og spise en sund og varieret kost, kan man få de anbefalede mængder vitaminer og mineraler, men mange mennesker er ikke opmærksomme på, at knoglerne har brug for kalk og D-vitamin hver dag. Kalk kan du som sagt få gennem en sund og varieret kost, og særligt mejeriprodukter som mælk og ost er gode kilder til kalk. Dog er der en del voksne der ikke har mælk som den primære kilde til kalk. Undersøgelsen Danskernes kostvaner 2011-2013 viser, at ca. 25 % af de voksne drikker mindre end et glas mælk om dagen.
Risiko for mangel af kalk og D-vitamin
Så hvem har brug for at have ekstra fokus på kalk og D-vitamin? Flere forskellige grupper kan have gavn af ekstra fokus, men eksempelvis skal især kvinder i overgangsalderen være opmærksomme på deres kalkindtag, da man efter overgangsalderen mister 2-5% af ens knoglemasse om året. Dermed skal man være ekstra opmærksom på ens knogler. Kalk er nødvendigt for vedligeholdelsen af normale knogler og D-vitamin bidrager til at vedligeholde normale knogler. UniKalk® er et kalktilskud med forskellige varianter og indhold, således at der er én som passer til dig. UniKalk® er udviklet i samarbejde med specialister og produceres i Danmark.

DinApoteker.dk August 2019

Den anbefalede mængde af kalk svarer til over 1/2 liter mælk om dagen for voksne

VI ANBEFALER

chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.