Tilbage

Gode råd til et mere stabilt blodsukker

Når du hører ordet "livsstilssygdomme", tænker du sikkert de sygdomme, der opstår p.g.a den måde, vi lever på. Der er ingen tvivl om, at vores vægt, ernæringsstatus, motionsvaner og kost spiller en afgørende rolle i vores opfattelse af sundhed. Fedme er en af de største udfordringer, når det kommer til livsstilssygdomme.
Overvægt øger markant risikoen for bl.a. hjerte- karsygdomme og diabetes type 2. Undersøgelser viser klart og entydigt, at hvis du stabiliserer dit blodsukker, så forebygger du de fedmerelaterede livsstilssygdomme.
Det behøver ikke være så svært, at få et mere stabilt blodsukker. Læs her, hvad du selv kan gøre:
Søg at undgå indtag af sukker og øg indtag af kostfibre. Jo mere sukker du indtager enten i drikkevarer eller i kosten, jo mere vil dit blodsukker stige.
Ønsker du at stabilisere blodsukkerniveauet, skal du øge indtaget af fiberrige og grovere fødevarer såsom havregryn, rugbrød og grove grøntsager.
Mange kostfibre medvirker til at holde dit blodsukkeret mere stabilt i løbet af dagen.
Undgå rygning: Når du stopper med at ryge, falder dit blodsukkeret. Det bidrager dermed til at forebygge diabetes.
Øg motionen: Motion er gavnligt for dit blodsukkerniveau. Hertil kommer den positive bivirkning, at dit kropsvægt falder. Der kræves ikke hård motion. Mange oplever forbedring bare med en rask gåtur på 30 min.
I stedet for sukkerholdige drikke, som sodavand, saftevand og andre læskedrikke, bør du vælge postevand. De sukkerholdige drikke får hurtigt dit blodsukker til at stige. Postevand har ingen indvirken på blodsukkerniveauet.
Du kan her se vores udvalg af apparater til at måle og kontrollere dit blodsukker. Alle eksperter anbefaler, at man måler "fasteblodsukker", hvilket i praksis vil sige, at man måler blodets indhold af sukker om morgenen inden morgenmad.
Husk i øvrigt at stikke på siden af fingeren - og ikke "i blommen", hvor der er mange flere nervesensorere.

Du kan læse mere i artiklem om "Antiinflammatorisk kost" her på siden: LINK.


DinApoteker.dk
Februar 2022
​​​​​​​
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.