Tilbage

Hvorfor sikrer apoteket at jeg får det rigtige medicin?

Når din læge sender en recept elektronisk til apoteket, er den forsynet med information om, hvilken medicin du skal have, i hvilken styrke, hvor meget du skal tage, og hvorfor du skal have den. Det er vigtige informationer for de apoteksansatte – ikke for at snage i dine sundhedsoplysninger, men fordi det er apotekspersonalet, der skal sikre, at det hele stemmer overens.
Mange er fortsat ikke klar over, at hvis lægen eksempelvis har påført en unormal stor dosis på recepten, og patienten tager det som anført, og kommer til skade – i værste fald afgår ved døden, så er det apotekspersonalet og apotekeren, der risikerer straf. Apoteket har således pligt til at sikre, at der er overensstemmelse med patientens tilstand, alder, lægemidlet og doseringen.
Når du skal hente medicinen på apoteket, bliver du ofte stillet nogle spørgsmål om din medicin, og måske bliver du spurgt om noget, du allerede har talt med lægen om.
Det gør apoteket naturligvis for at sikre, at du får den rette medicin i den rette mængde.
Apotekets lægemiddelspecialister, der er uddannede som farmaceuter og farmakonomer, er derfor din sikkerhed for, at medicinen passer til dig og det, du skal behandles for.
Der er en grund til, at myndighederne har bestemt, at kun læger må stille diagnoser på sygehuse og i lægehuse, at farmaceuter, der også er universitetsuddannede (!) skal være på apotekerne – og at apotekets farmakonomer er uddannet lige så lang tid som sygeplejersken.
Myndighederne har store krav til alle lægemiddelproducenter. Der stilles krav til at der er styr på samtlige processer, og de skal være ens udført hver eneste gang, der produceres alt fra tabletter, cremer eller injektionsvæske. Leverandører og medicinalgrossister er der ligeledes 100% kontrol med mht datoer, opbevaringstemperaturer og mængder.
Så vil det jo også være tåbeligt, hvis der ikke var styr på at lægerne skriver det rigtige – eller kunderne ”bare får langet noget tilfældigt ud”, hvor de henter deres medicin.
Det er trods alt din sikkerhed, vi alle kærer os om.


DinApoteker.dk September 2021
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.