Tilbage

Bromhexin

Bromhexin er et middel til hoste med slim - eller hvad lægerne kalder en produktiv hoste i modsætning til en tør og uproduktiv hoste.
Bromhexin indeholder lægemiddelstoffet Bromhexin, der besidder slimløsnende og slimfortyndende egenskaber.
Bromhexin laves i to udgaver, enten som hostesaft eller som slugetabletter.
Slugetabletterne anvendes oftest ved øjensygdommen Sjøgrens sygdom, hvor bromhexin også har en effekt.
Er der sekret, der vanskeligt kan hostes op, vil et slimløsnende middel være at foretrække, hvorimod der ikke i dagtimerne bør anvendes noget til at stilne hosten. Du har bedst af, at slimen om muligt kommer op.
I pakninger med medicin findes altid en patientvejledning, som du altid bør læse grundigt, inden du tager medicinen.
Selv om du kan købe lægemidler uden recept og uden lægens har ordineret, er der stadig tale om et lægemiddel.
Alle lægemidler har både virkninger og bivirkninger. Ingen bør derfor ukritisk anvende lægemidler – selv om de fås uden recept.
Nogle lægemidler kan påvirke virkningen af andre lægemidler og deres virkning kan ændres afhængigt af indtagelse af mad og drikke.
Læs derfor altid indlægssedlen inden brug.
Du må altid spørge os på dit lokale apotek – eller brug chatten her på DinApoteker.dk, hvis du er i tvivl.Ofte stillede spørgsmål omkring Bromhexin:

Hvad er bromhexin?
Bromhexin "DAK" er et slimløsnende hostemiddel. Bromhexin "DAK" anvendes som slimløsnende hostesaft ved hoste og ved tørre slimhinder i mund, svælg og øjne.

Hvordan virker Bromhexin?
Bromhexin virker på den måde, at slim, som sidder i luftvejene, bliver mere tyndtflydende. På den måde bliver det lettere at hoste op, og der ved ikke blokere for luftvejene. Bromhexin virker det også ved at stimulere fugtdannelsen i øjets slimhinder.
chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.