Tilbage

Urinvejsinfektion

forebyggelse, behandling og hjemmetest
Hvis du nogensinde har haft en urinvejsinfektion eller blærebetændelse, ved du, hvor ubehagelig en oplevelse det kan føles. Mange klager over svie ved toiletbesøg, hyppig tissetrang og måske let feber eller blod i urinen.

Forebyg og behandl urinvejsinfektion:

Isay: Urinvejsinfektion kan behandle lettere urinvejsinfektion. Det naturlige aktive indholdsstof, Cranberry-Active, har en dokumenteret effekt på urinvejsinfektioner forårsaget af E.coli bakterier.
Isay: Urinvejsinfektion er godkendt som medicinsk udstyr. Hvis du har stærke smerter, feber eller symptomerne bliver værre under behandlingen skal du altid kontakte lægen.

Du kan her se apotekets produkter indeholdende tranebær eller "Cranberry":

Test dig selv for urinvejsinfektion: Du behøver ikke tage til lægen, for at blive testet for urinvejsinfektion. Det kan du gøre derhjemme med en hjemmetest. ABBLO har udviklet en test, der tester for nitrit, leukocytter og protein i urinen. Du finder 3 urinvejstests i en pakke og de er CE-mærkede og godkendt som medicinsk udstyr.

Hvis du har symptomer på blærebetændelse, skal du altid kontakte lægen, også selvom testen er negativ. Der findes typer af blærebetændelse, der ikke vil give en positiv test, men som stadig kræer behandling med antibiotika.

3 råd til forebyggelse af gentagne urinvejsinfektioner:
1. Når du skal lade vandet, så se om du kan tømme blæren helt. Nogle får ikke tømt blæren helt, når de tisser. Hvis der står lidt urin tilbage i blæren, risikerer du, at det danner det grobund for bakterier.
2. Tør dig forfra og bagud. Som kvinde er det vigtigt, at du tørrer dig forfra og bagud, så minimerer risikoen for at få bakterier fra endetarmen over i urinrøret.
3. Drik rigeligt: Så tisser du oftere og skyller bakterierne med ud.

DinApoteker.dk Nov 2021

​​​​​​​Produkter vi anbefaler:
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.