Tilbage
Du handler her: Sydhavnsapoteket - Skift apotek
Dine recepter
0
Din kurv
Din kurv er tom.

Vinterhud

Når kulden kommer snigende eller sætter ind med et brag, får nogle pludselig et behov for at ændre deres hudplejerutine.
Huden skriger ofte på mere fugt, fedt og ekstra omsorg.

Det nordiske klima udfordrer ofte flere personer, end man først lige regner med. Både sommer og vinter udsættes vores hud på forskellig vis, bl.a. når luftfugtigheden ændres fra høj i sommerperioden, til lav eller meget lav i efteråret og vinteren. Huden kan blive meget tør og irriteret, rød, kløende og nogle gange så tør, at den skaller. Især vores ansigter og hænder er meget udsatte. Også vores indeklima ændrer sig i den kolde tid. Mange har brændeovne, som gør, at klimaet i vores boliger også bliver varmt og ofte meget tørt.

Derfor er det en meget god ide, at begynde at pleje huden lidt andreledes end i sommerhalvåret. Brug gode fede cremer, som plejer og beskytter din hud mod at tørre ud og miste fugt. Giv din ansigtshud mulighed for at prøve kræfter med en lidt federe creme, hvis du fornemmer tørhed. Eller læg en serum under din almindelige creme, for at booste med endnu mere fugt.

Vand eller ej i vores cremer i frost

Der må gerne være vand i de fede cremer, som vi anvender i vinternes hårdeste perioder. Vandet heri er bl.a. med til at cremen trænger bedre ind og giver huden mulighed for at ånde. Det er vigtigt, at huden kan komme af med det vand, som den naturligt skal af med. Hvis huden ikke kan ånde i frostvejr, risikerer man, at vandet fordeler sig mellem hud og creme, hvilket kan resultere i permanente frostskader.

Tørre hænder

Vinteren kan være rigtig hård ved hænderne. Beskyt dem derfor med gode fede håndcremer og brug evt. en vaskeolie istedet for din almindelige håndsæbe. Olierne er med til at beskytte huden mod yderligere udtørring under den daglige vask af hænderne.

Tørre læber

Læberne flosser og kan blive super tørre. Vælg derfor et læbeprodukt med ekstra pleje og genopbyggende effekt.

Frostkinder

De kære unger elsker tiden udenfor, hvilket giver de herligste røde kinder. Beskyt dit barns hud mod kulden. Smør barnet ind hjemmefra, inden det skal i instution og bed evt. personalet om at gøre det igen, gerne 20 minutter inden de skal ud. Børn har ofte tendens til at slikke sig om munden, hvis huden deromkring er tør og irriteret. Den såkaldte suttemund kan forbygges og behandles med en god fed og plejende creme.

chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.