Tilbage

Intimhygiejne

Hvad er god intimhygiejne?

En god intimhygiejne er vigtig, hvis du vil være sikret en underliv der er i balance uden unødvendigt gener. Hvis du oplever svie, kløe, irritation, tørhed eller lignende, kan det være et tegn på, at du skal ændre dine nuværende vaner til nye. Det er vigtigt at du bruger produkter der er beregnet til den intime zone og at du ikke vasker de gavnlige bakterier væk.

Intimhygiejne fra Vivag

Korrekt pH-værdi ved intime områder

Huden og slimhinderne på kvinder kønsdele skal helst have en lav pH-værdi omkring 3,8-4,2, mens den for resten af kroppen har en værdi på 5,5. Til sammenligning har vand en neutral pH-værdi på 7.

Når pH-værdien helst skal være så lav, er det, fordi det sure miljø faktisk er med til at regulere, hvilke bakterier som lever og gror på vores hud og slimhinder. De naturlige mælkesyrebakterier er velkomne, fordi de er med til at opretholde det sure miljø og bekæmpe fremmede bakterier, som kan medføre irritation.
Der er mange faktorer, som kan påvirke den naturlige balance i underlivet, som for eksempel menstruation og samleje (både blod og sæd har en pH-værdi over 7), overdrevent brug af tamponer, eller overgangsalderen.

LÆS OGSÅ: Menstruationsartikler - hvad skal du vælge?

Faktorer der kan være med til at påvirke den naturlige balance i den intime zone:

  • Menstruation
  • Overdreven brug af bind og tamponer
  • Antibiotika
  • Overgangsalderen
  • Graviditet

Derfor anbefales det at bruge intimsæbe i stedet for almindelig sæbe i badet, men HUSK at du kun skal vaske dig udvendigt og undgå overdreven vask i intimzonen.

Intimsæbe med plejende tranebærekstrakter
Vivag har netop lanceret en tranebær intimsæbe, der er beriget med plejende tranebærekstrakter, som er kendt for at opretholde god intim hygiejne hos kvinder. Sæben er mild og skånsom mod den sarte hud i intimområdet. Intimsæbe med tranebærekstrakt giver en ren, frisk fornemmelse. Den har en tyktflydende konsistens og danner et behageligt skum. Vivag intimsæbe med tranebær indeholder mælkesyre og har en lav pH-værdi, som er med til at beskytte mod irritation og udtørring af huden.
Vivag Tranebær intimsæbe:
  • Er specielt tilpasset intimzonen
  • Indeholder mælkesyre
  • Har en lav pH-værdi
  • Mild duft af tranebæ​​​​​​​r

Se alle produkter fra Vivag

DinApoteker.dk, Januar 2023

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.