Tilbage

Hvad kan jeg gøre for at øge mit immunforsvar?

- og måske undgå influenza og andre infektionssygdomme


Vinterhalvåret rammes vi ofte af luftvejsinfektioner, forkølelser og influenza. Vi kender alle influenzasymptomer ikke mindst efter vi de sidste par år har været igennem Corona, hvor COVID-19 har lært os at vi skal være opmærksomme på feber, hovedpine, muskel- og ledsmerter, hoste og i øvrigt generelt ubehag.
Heldigvis findes der nogle ting, du kan gøre for at forebygge virusinfektioner som influenza og styrke dit immunforsvar.
Har du et stærkt immunforsvar nedsætter du risikoen for at ende med at få influenza, men tilsyneladende også andre sygdomme såsom Covid-19.
Samtidig forebygger brug af de værnemidler, vi nu så godt kender fra fra coronaepidemien, også sygdomme som influenza.
De fleste har indset, at du når du desinficerer dine hænder med en håndsprit, hoster i ærmerne og holder passende afstand nedsætter du risikoen for at undg overførsel af virus.
Du får her DinApotekers gode råd mod virusinfektioner som eksempelvis influenza:
Når du omgiver dig med andre i det offentlige rum og kommer i kontakt med ting, andre også har rørt ved, kan virussen overføres ved berøring. Du bærer viruspartikler på hænder, på ansigt etc.  så hvis du rører ved kontaminerede effekter og efterfølgende rører dit ansigt, kan du overføre virus gennem øjne, næse eller mund.
Derfor er det vigtigt at vaske eller spritte hænder ofte, så du sænker risikoen for at blive smittet. Det stimulerer ifølge en del undersøgelser dit immunforsvar, at du sørger for at få masser af søvn og hvile.
Vores krop og kroppens funktioner optimeres, hvis vi vi tænker over, hvad vi spiser, spiser varieret og spiser sundt.
Ved at følge kostrådene gør du, hvad du kan for at din krop får de næringsstoffer, den har behov for, for så viser det sig, at den er mest modstandsdygtig overfor de bakterier og vira, som den udsættes for.
Undersøgelser viser desuden, at du, når du dyrker motion, styrker kroppens immunforsvar.
Vi møder ofte opfattelsen at ekstra indtag af C-vitamin styrker immunforsvaret, ligesom et indtag af forskellige urter påstås at øge immunforsvaret.
Mange eksperter opfordrer os til at blive vaccineret. Da du kan blive vaccineret mod influenza, anbefales du at tage imod tilbuddet, hvis du er ældre, har diabetes eller hjerte-karsygdomme, er overvægtig eller er i øget risiko for et svært forløb, hvis du rammes af influenza.


Januar 2022
Dinapoteker

Produkter vi anbefaler:

Relaterede Artikler:

Om vitaminer og mineraler

Hvad gør vitaminer og mineraler og hvorfor er de så vigtige? Vitaminer og mineraler er hjælpestoffer, der hjælper en masse processer i din krop. Læs mere her.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.