Tilbage

Skin Glow - sådan får du en flot hud

​​​​​​Definitionen på en smuk hud kan være mange ting, men de fleste vil nok lede tankerne hen på en hud, der har en god udstråling med friskhed og glød. Dette ses nemlig som et tegn på, at man er sund og trives.

Få en flot hud både vinter og sommer

Men især efter en sommer, hvor huden har fået masser af sol, og i vintermånederne, kan mange komme til at døje med en mat, trist hud, som måske endda kan have tendens til at få en lidt kedelig grå undertone. Der findes heldigvis masser af tips – og masser af hudplejeprodukter på markedet, der kan afhjælpe dette, og give dig gløden tilbage.

Det er ekstremt vigtigt for din huds udstråling, at din krop er hydreret. Får du ikke væske nok, vil det kunne ses på din hud. Hudens celler består nemlig af en stor mængde vand, og er cellerne ikke vandfyldte nok, vil huden falde en lille smule sammen, og der kan opstå små tørhedslinjer i ansigtet.

Men ofte er det ikke helt nok, at fugtmætte huden indefra, fordi ydre påvirkninger vil udtørre de øverste hudlag, og gøre huden dehydreret og næringsfattig. En hud, der mangler fugt, vil typisk efter et bad føles som om den er ”et nummer for lille”, mens en hud, der mangler fedt vil begynde at skalle af i små flager.

Dette kan være en god huskeregel, når man er på udkig efter en god fugtighedscreme til ansigtet, som skal passe til den hudtilstand, man har.

Skin Glow - sådan får du en flot hud
Produkter for en glødende hud

Stort set alle hudplejeserier har produkter, der hovedsageligt fokuserer på at tilføre huden fugt – som eksempel kan nævnes La Roche-Posay Hydraphase HA, som både findes i en Light og en Rich udgave. Ansigtscremen indeholder blandt andet vand fra den franske La Roche Posay kilde, som er rig på selen, der har en irritationsdæmpende og beroligende virkning på huden. Derudover indeholder ansigtscremen fragmenteret hyaluronsyre, som hjælper til at binde fugten i huden. Cremen findes både i en Light udgave, der udelukkende giver fugt, og en Rich udgave, der både giver fugt, samt en smule næring. Mange anvender Light udgaven om sommeren, og Rich udgaven om vinteren, hvor huden godt kan få brug for lidt ekstra, grundet ydre påvirkninger fra varme radiatorer og kold luft udenfor.

Som tilføjelse til sin ansigtscreme, kan man anvende et serum, der er specielt målrettet til at give huden ekstra glød. Det kunne være La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum, som indeholder 10% ren C-vitamin. C-vitamin i hudpleje har mange gode egenskaber – blandt andet hjælper det til at adsprede pigmenterne i huden, så eventuelle pigmentophobninger bliver mindre tydelige, og huden bliver lysnet en smule, og det modvirker frie radikaler, som er stoffer, der kan gøre skade på huden, blandt andet ved at forårsage rynker og pigmentforandringer i ansigtet.Fugt og dehydrering af din hud

Udover c-vitamin, indeholder produktet hyaluronsyre, som er en god fugtbinder i huden, og hjælper til at modvirke dehydrering – samt salicylsyre, der virker opløsende på de døde hudceller. Når døde hudceller opløses, har produkter også lettere ved at trænge ind i hudens overflade og virke, og huden vil komme til at se klarere og renere ud. Serummen har en ultra-let gelkonsistens, og kan anvendes morgen og aften på afrenset hud, inden dag/natcreme. Anvendes produktet i direkte sollys, er det vigtigt at anvende solbeskyttelse med minimum SPF15 ovenpå.

Et andet tip til at give huden mere glød kan være, at give sig selv en god ansigtsmassage. Man kan vælge at gøre det manuelt, men ønsker man at gøre det lidt ”ekstra” og give huden en mere dybdegående hjemmebehandling, kan sugekopperne fra SARD Kopenhagen anbefales. De findes i flere forskellige størrelser, hvor størrelse 0 er beregnet til ansigtet. Sugekoppen er lavet af glas, og er beregnet til at bruge med en olie.

Ønsker man en god massageolie til ansigtet, der ikke fedter for meget, kunne det være SARDs egen Arganolie – men i princippet kan man bruge en hvilken som helst olie. Sugekopperne er effektive til at fjerne ophobning af affaldsstoffer, og til at stimulere blodcirkulationen i ansigtet, hvilket er fantastisk i forhold til at give huden glød. Samtidig vil massagen med sugekoppen ilte hudens celler, så produktionen af elastin og kollagen øges, hvilket sørger for, at holde huden spændstig og elastisk.

Anvendelse:

”Afrens ansigtet før sugekopbehandlingen. Påfør en god olie og kør forsigtigt med kopperne vandret på halsen, fra midten og ud og derefter fra hagen og op, ca. 3 gange i hver bane. Kør videre op langs den nasolabiale linje fra hagen op til næsefløjen. Rundt omkring øjene køres der forsigtigt fra næseroden og ud til tindingen. På panden kan der både køres vandret eller lodret opad. Når sugekoppen trækkes hen over huden, løsnes affaldsstofferne fra bindevævet, som så udledes i kroppen og efterfølgende udskilles.”​​​​​​​

Fugtspray til ansigtet giver en smuk og ren hud

Ønsker man et produkt, der kan give en opfriskende følelse i løbet af dagen, og tilføre huden en øjeblikkelig glød, er produktet Murad Hydration Prebiotic 3-in-1 Multimist klart at anbefale! Det er en opfriskende fugtspray til ansigtet, som indeholder prebiotika. Prebiotika er stadig et forholdsvist nyt fænomen i forhold til hudpleje, men vinder efterhånden mere og mere indpas, hvor vi ellers hidtil nok bedst har kendt prebiotika i produkter til at styrke tarmfloraen. Men ligesom tarmen benytter mælkesyrebakterierne til at opretholde en god balance, gør huden det også. Mælkesyrebakterier er nemlig en del af hudens normale mikroflora, som er med til at holde uvelkomne bakterier væk fra hudoverfladen. Når huden tilføres prebiotika, bidrager det til at styrke hudens barriere, og holde huden i en god balance. Udover prebiotika indeholder produktet også hyaluronsyre, som også forefindes naturligt i huden, og som er rigtig god til at binde fugten til huden, og dermed bevare fugtigheden. Fugtsprayen kan anvendes morgen og aften, samt ved behov. Den kan uden problemer anvendes ovenpå makeup, og fungerer også som en setting spray, der gør at pudder og foundation vil lægge mere naturligt i ansigtet. Udover at give huden en ensartet glød, modvirker sprayen også fine linjer.


Se al hudpleje her - og find serum her

DinApoteker, Januar 2023

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.