Tilbage

BAYVANTIC VET. OPLØSNING HUNDE 4-10 KG

Bayvantic Vet. Opløsning Hunde 4-10 kg

Til hunde mod lopper og flåt

Varen er på lager
Varenummer: 017388
Indhold: 4 x 1,0 ml (hunde 4-10 kg)
Enhedspris: 57,30 kr / ml
229,20 kr
Populære leveringsmetoder:
  • Levering til privat adresse eller arbejdsplads
  • Levering til pakkeboks/ pakkeshop
Ingen returret på lægemidler
Se alle produkter fra Bayvantic
Beskrivelse

Bayvantic vet. opløsning er et lægemiddel, der anvendes til behandling og forebyggelse af flåt- og loppeangreb, samt til afskrækning af myg, sandfluer og almindelige stikfluer hos hunde.
Lopper dør på hunde indenfor 1 døgn efter behandling, og én behandling forebygger mod yderligere loppeangreb i 4 uger.

Lægemidlet har en dræbende og afskrækkende virkning på flåter i henholdsvis 4 uger (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus) eller 3 uger (Dermacentor reticulatus). Da flåter, som allerede er på hunden, ikke med sikkerhed dræbes inden for 2 dage efter behandlingen, men kan forblive fæstnede og synlige, anbefales det, at fjerne de flåter der måtte være på hunden på behandlingstidspunktet, inden påføring foretages, så de forhindres i at fæstne sig og suge blod.

Én behandling virker afskrækkende (anti-blodsugende) på sandfluer i henholdsvis 2 uger (Phlebotomus papatasi) eller i 3 uger (Phlebotomus perniciosus), på myg i henholdsvis 2 uger (Aedes aegypti) og i 4 uger (Culex pipiens) og på almindelige stikfluer (Stomoxys calcitrans) i 4 uger.

Virksomme indholdsstoffer:
Imidacloprid og Permethrin.

Bayvantic vet. kan bruges mod loppeallergi som en del af behandlingen.

Sådan anvendes Bayvantic vet.:
Til udvortes brug - på huden.
Bayvantic vet. doseres efter vægt. Derfor findes Bayvantic vet. i forskellige pipettestørrelser til forskellige vægtklasser.

Anbefalet minimumdosis er:
10 mg/kg legemsvægt (lgv) imidacloprid og 50 mg/kg lgv permethrin.
Hunde på over 1,5 kg til og med 4 kg: 0,4 ml Bayvantic vet. spot-on.
Hunde på over 4 kg til og med 10 kg: 1,0 ml Bayvantic vet. spot-on.
Hunde på over 10 kg til og med 25 kg: 2,5 ml Bayvantic vet. spot-on.
Hunde på over 25 kg til og med 40 kg: 4,0 ml Bayvantic vet. spot-on.

For at reducere genangreb med nye lopper, anbefales det at behandle alle hunde der bor sammen, samtidigt. Andre kæledyr der bor samme sted, bør også behandles med et passende præparat. For yderligere at sanere omgivelserne, anbefales det at bruge et egnet bekæmpelsesmiddel der er virksomt mod voksne lopper og deres udviklingsstadier i omgivelserne.
Virkningen af præparatet holder, - også selvom dyret bliver vådt. Imidlertid bør langvarig, intens udsættelse for vand undgås. Hvis dyret ofte udsættes for vand, kan virkningen nedsættes. I disse tilfælde må der ikke genbehandles oftere end 1 gang om ugen. Hvis det skulle blive nødvendigt at vaske hunden med shampoo, anbefales det at gøre dette før påføringen af Bayvantic vet. eller mindst to uger efter, for at sikre sig tilfredsstillende virkning af produktet. Følg brugsanvisningen i pakningen.

Drægtighed og diegivning:
Kan anvendes.

Bivirkninger:
I sjældne tilfælde kan der hos hunde ses forbigående hudreaktioner (såsom tiltagende kløe, hårtab og rødmen på påføringsstedet) og sløvhed.

Særlige advarsler / forsigtighedsregler:
Undgå at hud, øjne og mund kommer i kontakt med præparatet. Spis, drik og ryg ikke under påføringen. Vask hænderne grundigt efter brugen.
Personer med kendt hudoverfølsomhed kan være særligt følsomme overfor dette præparat. Behandlede dyr bør omgås med forsigtighed indtil påføringsstedet er tørt. Dette kan f.eks. sikres ved at behandle dyret om aftenen. I så tilfælde bør nyligt behandlede dyr ikke få lov til at sove sammen med deres ejer. Opløsningsmidlet i Bayvantic vet. spot-on, kan forårsage pletter på visse materialer såsom læder, tekstiler, plast og behandlede overflader.
Produktet bør ikke anvendes til hvalpe under 7 uger eller hunde under 40 kg legemsvægt.
Det bør ikke anvendes i tilfælde af overfølsomhed over for de aktive stoffer.
Dette produkt er ekstremt giftigt for katte og kan være dræbende på grund af kattes særlige fysiologi og manglende evne til at omsætte visse stoffer, - inkluderet permethrin. For at forhindre at katte ved et uheld bliver udsat for produktet, holdes behandlede hunde væk fra katte indtil påføringsstedet er tørt. Det er vigtigt at sikre sig, at katte ikke slikker på den behandlede hunds påføringssted. Søg straks dyrlæge hvis dette sker.

Produktet bør opbevares utilgængeligt for børn.
Produktet er holdbart til den anførte dato på emballagen.

Indholdsstoffer:
Imidacloprid, permethrin, butylhydroxytoluen.

Du bør altid læse oplysningerne i indlægsseddelen eller på emballagen.
Søg evt. indlægssedlen her: https://Xnet.dkma.dk/indlaegsseddel.

Du bør altid læse oplysninger i indlægssedlen.
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.