Tilbage

Zymelin® - mod stoppet næse

Når man er forkølet, kan næseslimhinderne hæve så  meget, at næsen stopper til og det bliver svært at trække vejret gennem næsen. Det kan være ret ubehageligt; også når man skal sove, for den stoppede næse kan forstyrre nattesøvnen. Heldigvis er der hjælp at hente: Zymelin® mindsker nemlig hævelsen i slimhinderne ved tilstoppet næse ved forkølelse. Lægemidlet virker efter få minutter og virkningen varer i op til 10-12 timer – altså også hele natten, hvis du bruger Zymelin® kort tid før du går i seng. Zymelin® kan også bruges ved bihulebetændelse. Zymelin® næsespray findes til voksne og børn over 10 år med og uden menthol, og uden menthol til børn 2-10 år. Desuden findes næsedråber til voksne og børn over 10 år. Zymelin® bør højst anvendes i 10 dage og højst 3 gange om dagen. Gem det sidste pust til natten, så din søvn ikke bliver forstyrret af en stoppet næse.

Selv om du kan købe lægemidler uden recept og uden lægens har ordineret, er der stadig tale om et lægemiddel.

Alle lægemidler har både virkninger og bivirkninger. Ingen bør derfor ukritisk anvende lægemidler – selv om de fås uden recept.

Nogle lægemidler kan påvirke virkningen af andre lægemidler og deres virkning kan ændres afhængigt af indtagelse af mad og drikke.

Læs derfor altid indlægssedlen inden brug.

Du må altid spørge os på dit lokale apotek – eller brug chatten her på DinApoteker.dk, hvis du er i tvivl.


Ofte stillede spørgsmål omkring Zymelin:

Hvor ofte må man tage Zymelin?

Det er forskelligt for børn og voksne. Voksne og børn over 10 år: 1 pust i hvert næsebor højst 3 gange daglig i højst 10 dage. Bør ikke anvendes til børn under 10 år uden lægens anvisning.

Hvad er forskellen på de forskellige mærker inden for næsespray?

Alle næsesprays indeholder det virksomme stof, xylometazolin, som går slimhinderne til at trække sig sammen. De forskellige mærker som Otrivin og Zymelin fås bl.a. med menthol.

chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.