Tilbage

Pollental

Mange allergikere, der døjer med overfølsomhed som høfeber overfor græsser, træpollen og blomstrende planter, følger ofte med i pollentallene.

Dagens pollental kan ses i en app - find pollental her

Du kan følge med i Astma-allergi Danmarks app ”Dagens pollental”, der kan hentes både på android og Iphone.

Hvordan måles dagens pollental, og hvad kan du selv gøre?

Igennem hele pollensæsonen udsender Astma-allergi Danmark dagligt meldinger om luftens indhold af allergene pollentyper.
”Dagens pollental er det gennemsnitlige antal pollen pr kubikmeter luft pr døgn , der måles i tidsrummet fra kl. 13 i går til kl. 13 i dag." Det betyder, at tallet er det tættest mulige for mængden af pollen i luften.
Dagens pollental er således en hjælp, hvis du har mistanke om pollenallergi, eller har en diagnosticeret pollenallergi (sker oftest ved lægen eller hudlægen ved en såkaldt prik-test)

Dagens pollental

Dagens pollental fortæller således om, hvor langt vi er i pollensæsonen. Du kan i Pollenkalenderen se årets normale pollenindhold, og du kan vurdere på det næste døgns indtag af medicin eller benytte det til at planlægge udendørs aktiviteter som fodbold og anden udendørs sport, gåture eller om du skal have vasketøjet ud at tørre, eller med fordel kan tørre det indendørs for lukkede døre og vinduer.
Hvordan allergisæsonen afhænger af både vind og vejr. Efter milde vintre hvor temperaturen sjældent har været langt under frysepunktet, har græsser, træer og blomster gode betingelser for tidlig blomstring og dermed risikerer du en tidligere start på pollensæsonen, hvorimod sen frost og særlig stærk frost vil udsætte planternes udvikling og dermed bevirke et senere højt pollentryk, med de deraf følgende allergisymptomer.
 

Har du pollenallergi?
Få svar på om du har pollenallergi med en selvtest, der kan købes her hos dinApoteker.dk - dit apotek på nettet.

Få hjælp med pollenallergi

Det milde forårsvejr med lune temperaturer og særligt med masser at solskin vil bevirke et højt pollental.

Du kan få hjælp til at lindre din pollenallergi her på siden. Køb fx tabletter eller mikstur, der gør det mere tåleligt at have pollenallergi og lignende.

Vil du vide mere, er du velkommen på dit lokale apotek eller du kan chatte her på dinApoteker.dk, hvor vi sidder klart til at hjælpe dig døgnet rundt

Hent Dagens Pollental app


Køb behandling mod allergi og overfølsomhed her

​​​​​​​dinApoteker, december 2022

Relaterede artikler:

Har du høfeber?

Høfeber giver sig ofte til udtryk ved kløende, hævede øjenomgivelser, øjne som løber i vand og rødme. Næsen kan blive stoppet eller løbe med klart sekret. Der kan ofte forekomme udtalt kløe og irritation. Varer disse symptomer mere end  14 dage eller optræder på bestemte tidspunkter af året er der stor sandsynlighed for, at du har høfeber.


Myggestik - gode råd i mod kløe

Sommeren kommer med en masse spændende ting, men myggestik er ikke en af dem. I denne artikel giver vores farmakonomer gode råde om, hvad der virker mod kløen, og hvordan man kan beskytte sig selv og børnene. Se en masse gode råd til at undgå myggestik her i artiklen.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.