Tilbage
Du handler her: Aulum Apotek - Skift apotek
Dine recepter
0
Din kurv
Din kurv er tom.

Pollental og Høfeber

Mange allergikere, der døjer med overfølsomhed som høfeber overfor græsser, træpollen og blomstrende planter, følger ofte med i pollentallene.

Du kan følge med i Astma-allergi Danmarks app ”Dagens pollental”, der kan hentes både på android og Iphone.

Men hvad er det, der afgør, hvor højt pollentallet bliver – hvordan måles det, og hvad kan du selv gøre?

Igennem hele pollensæsonen udsender Astma-allergi Danmark dagligt meldinger om luftens indhold af allergene pollentyper.
”Dagens pollental er det gennemsnitlige antal pollen pr kubikmeter luft pr døgn , der måles i tidsrummet fra kl. 13 i går til kl. 13 i dag." Det betyder, at tallet er det tættest mulige for mængden af pollen i luften.
Dagens pollental er således en hjælp, hvis du har mistanke om pollenallergi, eller har en diagnosticeret pollenallergi (sker oftest ved lægen eller hudlægen ved en såkaldt prik-test).
Dagens pollental fortæller således om, hvor langt vi er i pollensæsonen. Du kan i Pollenkalenderen se årets normale pollenindhold, og du kan vurdere på det næste døgns indtag af medicin eller benytte det til at planlægge udendørs aktiviteter som fodbold og anden udendørs sport, gåture eller om du skal have vasketøjet ud at tørre, eller med fordel kan tørre det indendørs for lukkede døre og vinduer.
Hvordan allergisæsonen afhænger af både vind og vejr. Efter milde vintre hvor temperaturen sjældent har været langt under frysepunktet, har græsser, træer og blomster gode betingelser for tidlig blomstring og dermed risikerer du en tidligere start på pollensæsonen, hvorimod sen frost og særlig stærk frost vil udsætte planternes udvikling og dermed bevirke et senere højt pollentryk, med de deraf følgende allergisymptomer.

Det milde forårsvejr med lune temperaturer og særligt med masser at solskin vil bevirke et højt pollental.
Vil du vide mere, er du velkommen på dit lokale apotek eller du kan chatte her på DinApoteker.dk, hvor vi sidder klart til at hjælpe dig døgnet rundt.


Din Apoteker marts 2021

Relaterede artikler:

Har du høfeber?

Høfeber giver sig ofte til udtryk ved kløende, hævede øjenomgivelser, øjne som løber i vand og rødme. Næsen kan blive stoppet eller løbe med klart sekret. Der kan ofte forekomme udtalt kløe og irritation. Varer disse symptomer mere end  14 dage eller optræder på bestemte tidspunkter af året er der stor sandsynlighed for, at du har høfeber.

chat
Chat med en apoteker
Chat
med en apoteker
Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Samtykkeerklæring

Du oplyses hermed om, at din Apoteker er dataansvarlig for de oplysninger, der gives i forbindelse med chatten. din Apoteker opbevarer alene din IP-adresse til brug for statistiske formål (i op til 18 måneder), og således ikke nogen øvrige personoplysninger, medmindre du selv opgiver sådanne oplysninger i forbindelse med chatten. Chatdialogen slettes efter 24 timer.

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik. For at starte chatten skal du samtykke til behandlingen heraf ved at sætte kryds i boksen nedenfor.

Jeg er indforstået med, at dinapoteker.dk opbevarer min chatdialog i 24 timer, og at mit opkald indgår i en samlet statistik for en periode på op til 18 måneder.