Tilbage

Gode råd mod tømmermænd

Tømmermænd kender de fleste af, og alle har deres egen gode råd til at klare dagen derpå. Symptomer på tømmermænd kan lindres
​​​​​​​ – her er et par gode faglige råd fra dinApoteker.dk

Hvad er tømmermænd?

Har du tømmermænd dagen derpå, så er du sandsynligvis i en tilstand med en kombination af kvalme, træthed, sløvhed, hovedpine og nok en anelse ærgrelse. Tømmermænd kender vi alle, og er betegnelsen for det ubehag, der opstår i kroppen i timerne for meget alkoholindtag.  Der er endnu ikke fundet en kur mod tømmermænd, eller hvad der præcis forårsager tilstanden.
Men vi ved dog, at leveren bruger næringsstoffer til at nedbryde den store mængde alkohol, som du har drukket. Afhængig af din fysiske tilstand kan leveren kun nedbryde optil 15-30 ml alkohol i timen. Alt herover fortyndes ud i blodbanen og kroppens væv. Processen får dig til at miste store mængder næringsstoffer. Alkohol virker også vanddrivende, så du vil opleve at urinere mere og blive dehydreret.  

Faglige og konkrete råd til at pleje dine tømmermænd, så dit ubehag mindskes

Tømmermænd i kroppen vil uanset hvad betyde, at det vil tage kroppen noget tid at genetablere sig.


Drik væske og tilsat elektrolytter

Men i mellemtiden baseret på kendsgerningen, at alkohol tømmer din krop for vand, salte, næringsstoffer osv., så du har brug et ekstra skud af dette, og det kan lindre dine tømmermænd.  Derfor har du, mens du drikker), og ikke mindst bagefter brug for at få opfyldt kroppen igen med elektrolytter (salte) og sukker (glukose).  Måske er du heldig at have en sportsdrik stående i køleskabet. Med lidt omtanke forud kan du købe produktet, som vil lindre tømmermændene hos Din Apoteker og sætte hjemme i køkkenskabet.Væskedrikke tilsat elektrolytter fungerer dobbelt ved både at rehydrere og genopfylde elektrolytter i kroppen for en hurtigere restitution. Alt du skal gøre derhjemme på dagen er tilføje vand og drikke det.  På apoteket og hos os kan du købe produkter såsom Ecolyte®, Resorb® & Revolyt, alle uden unødigt sukker og kalorier.   


Genopbygning af dine tabte næringsstoffer

Udover, at et for højt alkoholindtag tømmer din krop for vand, salte og glukose, så mister du flere vitaminer især B- vitaminer, C-vitamin, og elektrolytter såsom kalium, natrium, magnesium, zink og jern. Selv om du nok spiser varieret, så kan du have brug for et boost af næringsstoffer ved tømmermænd. Her er en Berocca® perfomance brusetablet i et glas vand fra Din Apoteker et godt valg. Berroca® indeholder mange næringstofferne, som du har mistet, inklusive B-vitaminer. Tag en brusetablet før du sover, og når du vågner igen- for at føle dig bedre hurtigere.


Andre klassiske råd - kur mod tømmermænd

"Sov den af”, et par smertestillende, fastfood, sodavand, ”en reparationsbajer”- rådene er mange. En ting er sikker, du skal gøre præcis, hvad der fungerer for dig. Dog kan rådene i denne artikel fra Din Apoteker gøre, at du oplever en hurtigere restitution efter ”alkoholens fest”.


dinApoteker, september 2022


Produkter vi anbefaler:
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.